top of page

Van vel papier naar visitekaartjeVorige week liet ik jullie zien je oude visitekaartjes kunt recyclen tot vellen papier om er vervolgens nieuwe visitekaartjes van te maken. Voor diegene die zelf hun kaartjes al omgetoverd hebben tot 'nieuw' papier en willen weten hoe het nu verder moet, staat hieronder weer een stappenplan. Succes!


Voor het maken van mijn nieuwe visitekaartjes maak ik gebruik van linoleum en een adresstempel. Met linoleum maak ik het beeldmerk (de cactus) voor op de achterkant van het kaartje en met de adresstempel druk ik mijn bedrijfsnaam en belangrijkste contactgegevens op de voorkant.


Wat heb je nodig

  • Vellen gerecycled papier (hoe je deze maakt lees je hier)

  • Schaar

  • Liniaal

  • Potlood

  • Carbonpapier (optioneel)

  • Linoleummesjes, -vel, -verf, -inkt, -inktroller, inktbak (dit alles zit in een Lino Printing Kit die je bijvoorbeeld op bol.com of bij een hobbywinkel in de buurt kunt kopen)

  • Adresstempel


TIP

Ben je niet zo handig met linoleum of is je logo te complex? Neem contact met mij op en dan zorg ik ervoor dat je een stempel met je logo en/of contactgegevens ontvangt.


Stap 1

Verdeel met de liniaal en het potlood het gerecyclede papier in gelijke vakken. Een standaard visitekaartje heeft een formaat van 8,5 x 5,5 cm. Ik heb ervoor gekozen een vierkant kaartje te maken van 5,5 bij 5,5 cm. Knip vervolgens de vakken uit.


Stap 2

Neem het linoleumvel en teken hierop je logo in spiegelbeeld met een potlood. Trek je liever je logo over? Print het dan eerst in spiegelbeeld uit en leg carbonpapier (met de zwarte kant tegen het linoleum aan) tussen je geprinte logo en het linoleumvel. Volg daarna met een potlood de lijnen van je logo.Stap 3

Begin voorzichtig met het wegsnijden van linoleum. Afhankelijk van je ontwerp snijd je je logo of de ruimte rondom je logo weg. Denk eraan, alle linoleum dat blijf zitten, wordt straks op het papier gedrukt.


TIP & LET OP

Het snijden van linoleum is iets dat tijd en ervaring nodig heeft. Probeer daarom eerst de verschillende mesjes uit op een stukje linoleum dat je niet gebruikt. Snijd altijd van je af! De mesjes zijn erg scherp en je kunt er zomaar mee uitschieten.Stap 4

Nadat je alle overtollige linoleum hebt weggesneden is het tijd om de inktbak te vullen met inkt. Afhankelijk van de grootte van je linoleumstempel voeg je inkt toe aan de pak en rol je hier overheen met de roller. Vervolgens rol je met de roller over je stukje linoleum. Leg nu je uitgeknipte stukje gerecycled papier op het linoleum. Druk het papier stevig aan met je handen, een deegroller of een glazen fles.


Stap 5

Haal het vel papier voorzichtig van de linoleum af door eerste één hoekje op te tillen en dan langzaam de rest los te halen.Stap 6

Nu aan een kant van je kaartje je logo staat, is het tijd om de contactgegevens aan de andere kant erop te zetten. Zorg ervoor dat je de juiste letters (van rechts naar links) in de adresstempel hebt ingevoerd. De instructies hiervoor vind je op de verpakking van de stempel. Zet vervolgens de stempel op het papier en druk de stempel langzaam in. Zodra de stempel het papier raakt, druk je kort met meer kracht en laat je de stempel weer langzaam omhoog komen.


TIP

Het is belangrijk dat je de stempel niet te snel op het papier drukt. Het papier is namelijk ongelijk. Druk je te snel, dan bestaat de kans dat de stempel niet overal even goed zichtbaar is.


Visitekaartjes

KLAAR!

Uitdelen maar! Je visitekaartjes zijn nu klaar voor gebruik. Je kunt er nog wat kleur aan toevoegen met een potlood, verf of ecoline. Maak voor de variatie ook eens gebruik van gekleurde inkt om je logo mee te drukken.


Deel een foto van je eigen visitekaartje in de reacties!

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page